Fysioterapia 

 

”LIIKE ON LÄÄKE” 

 

Mitä fysioterapia on?

Fysioterapia perustuu terveyden, liikkumisen ja toimintakyvyn edellytysten tuntemiseen ja parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan/potilaan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut. 

Fysioterapeutti

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin, lääkintävoimistelijan tai erikoislääkintävoimistelijan tutkinnon. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti. 

Fysioterapiapalvelut lääkärin lähetteellä tai ilman. 

Fysioterapia toteutetaan asiakkaan tavoitteiden mukaisesti, johon kuuluu asiakkaan haastattelu, asiakkaan tutkiminen, ja hoidon suunnitteleminen yhdessä asiakkaan kanssa.   

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia: 

Fysioterapiassa käytetään terapeuttista harjoittelua, manuaalista terapiaa, nivelten mobilisointia, pehmytosakäsittelyä sekä lihaskalvohierontaa. Lihaskalvohieronnan tavoitteet: Leposäryn poistaminen, kivuton liikelaajuus, lihastasapainon ja liikemallien normaalistaminen, painearkuuden poistaminen, sidekudoksen paranemisen edistäminen, kiinnikkeiden poistaminen.

Lihaskalvokäsittelyt tai lihaskalvohieronnat (Myofascial Release) puolestaan pyrkii liikuttamaan kahta kalvorakennetta erisuuntiin - rikkoen väliin muodostunutta "sidekudosta". Pelkästään myös paineen avulla voidaan vapauttaa lihaskalvoihin muodostuneita poimuja ("sumppuja"). Lihaskalvokäsittelyiden ikävänä puolena on ehkä ajoittainen epämukava fiilis; "hieman polttava tunne". Lihaskalvohieronta tehdään fascia raudalla.

FasciaMethod kehonhuolto:

Fysioterapiassa käytetään osittain myös FasciaMethod kehonhuoltoa osana fysioterapiaa. FasciaMethod on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa kuntouttavasta näkökulmasta. Kehonhuollossa keskitytään parantamaan liikkuvuutta toiminnallisin aktiivisin venytyksin nivelten täysiä liikeratoja käyttäen ja lihastoimintaketjuja(fascialinjoja) mukaillen. Liikkuvuus on fasciaverkon terveyteen liittyvä ominaisuus. Fasciakudoksessa(lihaskalvo) ei juurikaan ole venyvää elastista sidekudosta. Liikkuvuus fasciakerrosten osalta ihmisen kehossa perustuu kalvokerrosten väliseen siirtymiseen ja nesteytymiseen. 

Leikkaushoitojen ennen ja jälkeinen fysioterapia.

Ennen leikkausta pyritään pitämään asiakkaan toimintakyky mahdollisimman hyvänä leikkaukseen asti, täten varmistetaan leikkauksesta parempi kuntoutuminen. 

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia on todella tärkeä osa leikkausta. Fysioterapian avulla pyritään liikkuvuuden ja lihasvoiman palautumiseen. Toipuminen on jokaisella yksilöllistä, siihen vaikuttavat mm. leikkaustapa, asiakkaan lähtötilanne ja kudoksen paranemisprosessi. Edistymistä seurataan ja mitataan esimerkiksi liikkuvuusmittareilla sekä lihasvoimatesteillä. 

Myös kotiharjoittelu ohjeet kuuluvat terapiaan. 

Fysioterapia voidaan toteuttaa myös kotikäyntinä> kotikäyntilisä: 15€.

2024 vuoden alusta fysioterapia kotikäynnit voi laittaa myös kotitalousvähennyksiin!!

Milloin kotitalousvähennyksen voi saada?

Tuen saamisen edellytykset:

 • Palvelun tuottaa laillistettu fysioterapeutti
 • Palveluntuottaja on rekisteröitynyt soteri-rekisteriin ja tällä on sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta annetussa laissa tarkoitettu oikeus tuottaa palveluja
 • Työn tehnyt yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin
 • Palvelu on tosiasiassa fysioterapiaa
 • Työ on tehty kodissa tai vapaa-ajan asunnossa
 • Välittömästi samaa työsuoritusta varten ei ole saatu omaishoidon tukea, palveluseteliä, lastenhoidon tukea tai työnantajan kohdennettua maksuvälinettä
 • Vähennys myönnetään vain työn osuudesta, ei tarvikkeista tai matkakustannuksista
 • Työn tekijä ei asu samassa taloudessa 

Milloin kotitalousvähennystä ei myönnetä?

Kotitalousvähennystä ei myönnetä fysioterapian vastaanotto- tai etäkäynneistä eikä julkisen terveydenhuollon asiakasmaksuista tai palveluasumiseen liittyvistä palvelumaksuista. Vähennyksen estävät myös palveluseteli sekä omaishoidon tai lastenhoidon tuki, jos niitä on myönnetty välittömästi samaa työsuoritusta varten. Nyrkkisääntö on, että kotitalousvähennystä ei myönnetä, jos fysioterapiaan saadaan jotain muuta kautta tukea. Myös voimassa oleva, mutta käyttämättä jäänyt palveluseteli tai maksusitoumus evää kotitalousvähennyksen, samoin vakuutusyhtiön maksama korvaus.

Fysioterapiaan sovelletaan kaikkia vastaavia säännöksiä kuin myönnettäessä kotitalousvähennystä hoiva- tai hoitotyön perusteella. Käytännöt löytyvät verottajan ohjeista. Kyse on verotuksen yhdenmukaisuudesta, ei fysioterapian tulkitsemisesta osaksi hoitotyötä.

Fysioterapiasta voi tietyin edellytyksin saada kotitalousvähennyksen myös silloin, kun asiakas asuu palvelutalossa ja hankkii sinne itse fysioterapiaa. Fysioterapia tulee tällöin toteuttaa henkilön yksityisesti hallitsemissa tiloissa ja muiden tuen saamisen edellytysten tulee täyttyä. Esimerkiksi asumispalveluiden palvelusetelin ei pitäisi estää kotitalousvähennyksen saamista, paitsi jos palveluseteli kattaa myös fysioterapiapalveluita

Vähennystä ei myönnetä, jos henkilö on saanut työnantajalta kohdennetun maksuvälineen samoihin fysioterapiapalveluihin. Lue aiheesta tarkemmin täältä. Jos henkilö hankkii niin sanottuja lisäpalvelukäyntejä, jotka hän maksaa kokonaan itse, voi niistä saada kotitalousvähennystä, jos vähennyksen muut edellytykset täyttyvät.

Kotitalousvähennyksestä hyötyminen edellyttää, että henkilö maksaa sen verran veroja, että niistä voidaan tehdä vähennyksiä. Toisaalta kotitalousvähennykseen oikeuttaa myös työ, joka on tehty verovelvollisen, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossaHenkilö voi siis hankkia esimerkiksi pienituloiselle läheiselleen kotona toteutuvia fysioterapiapalveluita ja saada näistä kotitalousvähennyksen itselleen. 

 

Neurologinen fysioterapia: 

 

Yleisimpiä neurologisia sairauksia ovat MS-tauti, Parkinsonin tauti, Dystonia; servikaalinen dystonia, aivoinfarktin jälkeinen aivohalvaus, CP- vamma.  Fysioterapian tavoitteena on kuntoutujan liikkumis-  ja toimintakyvyn ylläpitäminen tai parantaminen ja täten tuetaan hänen selviytymistä päivittäisissä toiminnoissa kotona ja kodin ulkopuolella.  

Kuntoutus voi toteutua liikkeen tiloissa, kuntosalilla tai asiakkaan kotona tai esim. hoivakodissa. Neurologinen fysioterapia sisältää aina alkukartoituksen, jonka pohjalta laaditaan yksilöllinen terapiasuunnitelma. Fysioterapia sisältää toiminnallisia harjoitteita esimerkiksi kädelle tai jalalle ja myös kävelyn harjoittelua sekä tasapaino, koordinaatio ja vartalonhallintaharjoittelua. 

Fysioterapia voidaan toteuttaa myös allasterapiana. Veden ominaisuudet: painovoima, noste, kelluvuus ja vastus antavat hyvän mahdollisuuden harjoittaa liikkeitä rasittamatta niveliä, mahdollistaa liikkeiden tekemisen heikoilla lihaksilla sekä vahvistaa lihaksia ja tehostaa hengitystä. Allasterapia toteutetaan joko Vesikon tai Rantakylän(Joensuu) uimahallissa. 

Neurologiseen fysioterapiaan voi hakeutua joko:

 • itse maksavana
 • vakuutusyhtiön maksusitoumuksella 
 • Kelan maksusitoumuksella 

Fysioterapeuttina minulla on vuosien kokemus neurologisesta fysioterapiasta sekä allasterapiasta. Olen täydentänyt neurologisen fysioterapian opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa:

 • Metropolian Ammattikorkeakoulu: Neurologisen fysioterapian täydennyskoulutus 9 opintopistettä
 • Mikkelin avoin  Ammattikorkeakoulu: Aktivoiva fysioterapia aivoverenkiertohäiriöön sairastuneiden kuntoutuksessa. 10 opintopistettä. 

Neurologinen kuntoutus on yksilöllistä, kuntoutujan tarpeista ja tavoitteista lähtevää, fysioterapiaa. 

Tehdään yhdessä juuri sinulle sopiva fysioterapia: löytäen ja käyttäen sinun omia voimavarojasi.  

HUOM! UUSI HINNASTO!!

Hinnasto: 

Fysioterapia 60 min. 55 €

Fysioterapia 45 min. 50 €

Fysioterapia 30 min. 45 € 

Fysioterapia 60 min. kotikäynti 55€  

Kotikäyntilisä 15€ 

 

10 -15 x fysioterapia (60 min.) asiakkaille ilmaiseksi joko Virkistävä jalkahoito( kylvetys, kuorinta ja hieronta kesto 45 min.) tai Rentouttava kasvohoito(alkupuhd. hieronta ja naamio, kesto 45 min.) TAI

- 10 % (55€/ 60 min.) loppusummasta. 

 

PARAFIINIHOITO KÄSILLE 22€ , kesto n.30 min. Hoidon yhteydessä 12€

Parafiinihoito perustuu hitaasti säteilevän lämmön vaikutukseen ja soveltuu esimerkiksi nivelrikko sekä reumakäsien kuntoutukseen.  Lämmin parafiini kosteuttaa ihoa, parantaa aineenvaihduntaa, lievittää kipuja ja rentouttaa. Ihanteellinen hoito kuiville käsille talvella! (Kuorinta, käsien upotus parafiinikattilaan(50-55 astetta) 3 x, suojapussi, lämpöhansikas) 

 

 

Käytössä ePassi, hyvinvointipassi. Voidaan käyttää maksuvälineenä fysioterapiassa. Joko mobiilisovelluksena tai tekstiviestillä. Hyödynnä työantajan tarjoama henkilöstöetusi ja satsaa työhyvinvointiisi. 

 

GDPR tietosuoja- asetus.

 Asiakasrekisterin käyttötarkoitus on asiakassuhteen parantaminen, ajanvarausten mahdollistaminen ja laskutustietojen ylläpito.

Kerättäviä henkilötietoja käytetään FysBea:n ja asiakkaan asiakassuhteiden ylläpitoon, laskutukseen, sekä palvelun edellyttämien yhteydenottojen ja viestien mahdollistamiseen. Tietoja ei luovuteta kolmansien osapuolien käyttöön.

Tietoja säilytetään asiakassuhteen jatkumisen ajan tai niin pitkään, kun laki sitä edellyttää. Tietojen säilytyksessä on huomioitu sitä koskevat lait, asetukset ja direktiivit. 

Tiedot voidaan vaatia poistettavaksi, mikäli laki sen sallii ja asiakas niin pyytää.

Rekisteriin talletetaan tai voidaan tallettaa seuraavat tiedot: nimi, sähköpostiosoite, osoite (mahdollisesti), puhelinnumero (mahdollisesti), sukupuoli (mahdollisesti), syntymävuosi (mahdollisesti), henkilötunnus(jos laki edellyttää sitä hoitosuhteen perusteella esim. KELA ). Asiakkaan laskutustiedot, kuten etu- ja sukunimi, kieli, tieto asiakaskirjeiden vastaanotosta sähköpostitse ja tekstiviestitse, viimeisin sisäänkirjautuminen(jos kirjautuminen ajanvaraukseen käytössä), tiedot siitä kuka asiakastietoja on katsellut ja muokannut, tehdyt varaukset, asiakaskäynnit, maksut ja tieto siitä kuka niitä on katsellut tai muokannut.

FYSIOTERAPIAPALVELUT

Fysioterapiapalvelut lääkärin lähetteellä tai ilman.

Fysioterapia toteutetaan asiakkaan tavoitteiden mukaisesti, johon kuuluu asiakkaan haastattelu, asiakkaan tutkiminen, ja hoidon suunnitteleminen yhdessä asiakkaan kanssa.
Lue lisää

KAUNEUSHOITOPALVELUT

KAUNEUTTA, TERVEYTTÄ JA HYVÄÄ OLOA.

Kauneushoitolan palveluihin kuuluvat kasvo-käsi- ja jalkahoidot, ehostukset sekä kestovärjäykset. Hoidot toteutetaan Denova Pro, Bielendan tuotteilla sekä Pierre Reneen ja Paesen meikeillä.
Lue lisää

Jätä viesti

Voit kysyä lisää palveluistani tai lähettää asiakaspalautetta niin vastaan sinulle pian. Tietoja ei luovuteta eteenpäin tai käytetä muutenkaan henkilötietolain vastaisesti.

Kokemusta ja ammattitaitoa

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin, lääkintävoimistelijan tai erikoislääkintävoimistelijan tutkinnon. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti.

Fysio- ja kauneuskeskus FYSBEA

Fysio- ja kauneuspalvelut Joensuussa

Kauneuspalvelut, kauneushoitola, fysioterapia, fysioterapeutti ja kosmetologi Joensuun ja Pohjois-Karjalan alueella. Fysioterapiapalveluissa myös kotikäynnit asiakkaan luona.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram